Ваканционни оферти

Зелена ваканция

Пирин Голф и Кънтри Клуб е забележителен със своето местоположение в подножието на Пирин планина.

Комплексът е изграден в местността Бетеловото. Край него минава пътят към хижа Яворов, а в далечината се откроява скалният феномен Стъпалата. Гостите на комплекса могат да се разхождат до по-близки или по-далечни места, да берат билки, чайове и горски плодове из поляните, да се наслаждават на запазена и чиста природа, да карат колело.


За семействата с деца препоръчваме леки маршрути и организиране на пикник.
Само на 30мин. пеш от входа на Пирин Голф Клуб, тръгвайки по пътя нагоре, се намира широка поляна с вода и изградени места за пикник. През юни и юли е цъфтежа на лековития жълт кантарион, риган и много др. билки. Маркирана пътека за 1час води до местността Калята- крепост и погледно място за контрол на цялата котловина от древността. Военният пост се намира на около 7 км. разстояние от крепостта със същото име- Калята в Банско.

Горският път за хижа Яворов е красив през всички сезони.
Сенчестите широколистни дървета предпазват от летния припек. През есента е впечатляващ килима от златистите листа от бук и дъб, разстлан навсякъде. В долната част на маршрута са обозначени две еко пътеки: „Към бърлогата на мечката“ и „Гнездото на орела“. За 2часа и 30 мин. се стигне до самата хижа. Мястото е любимо за всички хора от Разлог. Интересен е новият параклис, в който е вграден камък, донесен от светинята за българите- Зографският манастир.

Вълнуваща е историята за Яворовата поляна.
Спомените разказват, че в този заслонен, божественоуединен и тих кът, поетът Пейо Яворов е писал хайдушки си стихове /на 50 мин. от хижата/.

От хижа Яворов започва предизвикателният маршрут към скалистото седло на връх Кончето, който се препоръчва само за добре подготвени и опитни планинари.


Събития